We staan aan het begin van de laatste week!

Gepubliceerd op 3 december 2017 om 17:08

Het was weer een fijne week .. een korter weekje dit keer maar niet anders dan de andere weken een hele fijne week.

Ik merk dat ik het dit keer lastig vindt om goed onder woorden te brengen hoe de week was. Ik kan jullie nog heel vaak vertellen hoe gaaf we het hebben met de kinderen, hoe tof we met elkaar samen werken als team, hoe enorm de kinderen, leerkrachten en vrijwilligers genieten en hoe bijzonder het is dat we dit als gezin mogen doen. Maar al deze dingen heb ik al een aantal keren met jullie gedeeld en het wordt wellicht wat eentoning.

Afgelopen maandag waren Henk en ik samen op de motor onderweg naar huis vanaf de Naivas (de supermarkt) toen we een enorm beest de weg op zagen komen. Later bleek dat het om een grote monitor Lizard ging. (Zie foto in het fotoalbum) Hij stak de drukke weg over en van de andere kant kwam er een auto met dubbele wielen aangecrossed. Even leek het goed te gaan, maar 2 minuten later had de wereld 1 monitor Lizard minder. Ik kan je vertellen dat het heel gaaf was om dit beest te zien … maar ik had hem liever alleen van de buitenkant gezien ipv ook van de binnenkant;)

Na het vorige blog hebben we veel reacties gekregen op de filmpjes die we geplaatst hadden. Vele van jullie vonden het heel leuk om op die manier een kijkje in ‘onze’ wereld te nemen. Super leuk dat jullie daar zo op gereageerd hebben.  Daarom delen we dit keer weer een aantal filmpjes met jullie …

3 Van de kleintjes wilde heel graag zingen voor de video … bij deze het resultaat … genieten toch?

https://www.youtube.com/watch?v=xqjtLK9UVys&feature=youtu.be

Op vrijdag voeren alle klassen stukjes op over wat ze die week geleerd, gezongen, gezien en gedaan hebben. In dit filmpje is ‘ Niek’ zijn klas te zien!

https://www.youtube.com/watch?v=syh5zo4p7LA&feature=youtu.be

 

Ik zit aan de rand van het zwembad, heb net even liggen bakken in het zonnetje, een paar baantjes gezwommen en heerlijk liggen lezen. Verder even helemaal niks … Henk was met de jongens naar Ukunda en zijn er lopend naar toe gegaan (een wandeling van zo een 4 km). Stoer gingen de mannen op stap en 2,5 uur later stapten ze hier weer binnen. Met de boodschappen voor komende week, iets lekkers voor vanmiddag, de laatste gekopieerde werkjes voor komende week en de laatste spullen die we nog nodig hebben voor het project…

Eigenlijk is dat wel wat ons op het moment bezig houdt … afscheid nemen. We willen er nog niet teveel mee bezig zijn. We doen heel erg ons best om tegen elkaar te zeggen: Yes we mogen nog een week, ipv help nog maar een week, maar dat is lastig. Ja we zijn moe, ja we hebben hele intensieve weken gehad en ja we zien ook uit naar de vakantiedagen die nog voor ons liggen. Maar hoe gaan we afscheid nemen… afscheid nemen van de 160 kinderen die allemaal op hun eigen manier een plekje in ons hart hebben veroverd! Door een glimlach, samen een spelletje doen, een praatje, een grapje, een huisbezoek, samen bidden, een gesprekje we hebben op zoveel verschillende manieren met zoveel kinderen contact gehad, ze hebben ons iets van de realiteit van hun wereld laten zien in hoe ze wonen en leven. En dat laat je niet zomaar los. Natuurlijk is het super fijn om te weten dat de school drie weken na het project, gewoon weer start, de kinderen daar onderwijs en voeding krijgen. Daar zijn we enorm blij mee en dat helpt.. en toch moeten we afscheid nemen met de wetenschap dat we niet weten wanneer en of we de kinderen ooit nog terug gaan zien…. Moeilijk!

En toch proberen we het weg te duwen. We willen niet dat de laatste week alleen maar in het teken staat van afscheid nemen. We willen genieten zoals we de afgelopen weken ook gedaan hebben. Genieten van de kinderen, met het de team, de grapjes, met Nina, met de spelletjes die nog gepland staan en alle andere activiteiten die we de komende week nog met hen willen doen.

Willen jullie voor ons bidden dat we de komende week nog alle energie krijgen die we nodig hebben om er met elkaar een gave week van te maken? Een week waarin we  mogen genieten met elkaar, een week waarin we de kinderen nog meer over onze Liefdevolle Vader mogen vertellen en een week waarin we mogen genieten van lekker eten, fruit en plezier! Willen jullie ook bidden voor Jesse? Vanmorgen zijn we met hem naar de dokter geweest omdat hij vannacht huilend van de oorpijn wakker werd. Gelukkig waren we er op tijd bij en was het een beginnende oorontsteking. Nu met druppels en pijnstilling weer thuis.

Danken jullie ook met ons mee, voor alles wat we hier mogen doen en mogen betekenen voor de mensen, voor het feit dat Niek echt helemaal weer is opgeknapt, voor het project en voor alle gave ontmoetingen die we met diverse mensen mogen hebben?

Een lieve, warme groet vanuit Kenia,

Henk, Rieneke, Jesse en Niek!

Reactie plaatsen

Reacties

Lisette
6 jaar geleden

Weer zo leuk om te lezen! Gek idee dat ik ondertussen alweer een week in het koude kikkerlandje zit... Ik heb er echt van genoten dat ik de eerste vier weken op het project heb kunnen helpen. Het was fijn samenwerken met jullie! Jullie zijn ontzettend goed bezig en ik ben trots op jullie! Dikke kus X

Marlies en co
6 jaar geleden

Gaaf weer om te lezen.. en wat kende tijd gevlogen zeg.. lijkt mij ook erg lastig straks afscheid te moeten nemen.. sterkte daarbij.. jullie hebben super weken verzorgd voor de kinderen..
En eerlijk gezegd heb ik wel zin om weer met mm neefjes te knuffelen..

Jesse hopelijk word je snel beter!

Geniet van de laatste summerschool week en van jullie vakantie dagen!!

Veel liefs

Cindy
6 jaar geleden

He Rieneke, Henk, Jesse en Niek,

Wat mooi om te lezen over jullie bijzondere tijd in Kenia!
We hopen dat jullie het project (hoe moeilijk misschien ook) met een fijne laatste week kunnen afsluiten.
Beterschap voor Jesse!!

Genietse!

Liefs van ons

Marieke van den Andel
6 jaar geleden

Mooi geschreven weer, geniet geniet genieten beterschap voor Jesse!


Groetjes van Marieke

marieke
6 jaar geleden

Ha lieverts!!! Onze gebeden zijn bij jullie! Een hele fijne en gave laatste week. Jullie gaan straks weer weg maar God blijft daar. Nog heel veel zegen. Wij zien er ook weer naar uit om jullie weer te zien ;-)

renate
6 jaar geleden

Hoi allemaal. Wij willen jullie voor deze laatste week heel veel Zegen toewensen. Jullie hebben mooi werk gedaan voor deze kinderen. Succes, sterkte en veel plezier nog. Een goede terugreis en voor Jesse heel veel beterschap. Groetjes Renate, Luuk en familie

Margreet
6 jaar geleden

En omgevlogen is het!
Een hele gezegende week deze week, God zal het gezaaide tot bloei brengen!
Geniet van de laatste week, maar ook zeker van de vakantiedagen die nog voor jullie liggen. Liefs, Margreet

Opa en Oma
6 jaar geleden

Dag lieve, stoere jongens en hun papa en mama. Weer ruzie gehad met de apen!! We denken dat jullie stiekem blij dat die niet meegaan naar Westzaan! Goede week en fijne vakantie straks!! Kom maar op met al jullie verhalen - we zijn er heel nieuwsgierig naar!!

Marieke v. Bloois
6 jaar geleden

Lieve allemaal,

Wat is de tijd snel gegaan.... Geniet nog van de laatste week met alle mooie momenten..
En zegen op het werk wat jullie doen!!

Sterkte met afscheid nemen!

En beterschap voor Jesse.

Liefs Marieke

Renske
6 jaar geleden

Mooie blog Rien, en wat een avontuur voor jullie als gezin! Veel succes met de laatste loodjes (zijn inmiddels al bijna voorbij hè?) en beterschap voor Jesse! Liefs Renske

Maak jouw eigen website met JouwWeb