Aftellen …

Gepubliceerd op 19 september 2017 om 17:12

Het aftellen is nu echt begonnen …. Nog maar 31 dagen en dan zijn we al heel wat uurtjes onderweg …

We zien er enorm naar uit, steeds meer dingen kunnen van ons lijstje gestreept worden en we zijn er steeds meer ‘aan toe’ om ook echt te gaan! Maar wat is het spannend … elke dag word ik met een zenuwachtig gevoel wakker, we vallen in slaap en worden wakker met plannen, ideeën, vragen, regeldingen en andere zaken rondom Kenia … we kunnen het woord bijna niet meer horen! Bijna dan … want het is ook ontzettend gaaf om al die plannen te maken, spullen aan te schaffen en te zien dat een grote droom echt werkelijkheid gaat worden!

Binnenkort zullen we ook de thermometer weer aanpassen. Er komt op het moment nog van alles binnen. Heel bijzonder om te zien hoe de Here God ook hierin voor ons zorgt. We zullen maar met een heel klein Nederlands team zijn. We hadden gehoopt op meer vrijwilligers. We hebben daar over gepuzzeld hoe dat moest, maar eigenlijk geen moment getwijfeld dat het goed zou komen. En dan krijgen we nu, vlak voordat we weggaan, een prachtig bedrag binnen wat we mogen gebruiken om Kenianen aan te kunnen nemen voor het project voor deze periode! Hoe bijzonder is dat … we zien het echt als leiding van de Here God dat we ipv met (veel) Nederlands nu met name met Kenianen zullen gaan samenwerken! Op deze manier mogen we ook naar hen iets uitdragen, mogen we samen werken, mogen we van elkaar leren, hebben we de mogelijkheid om voor deze weken werkgelegenheid voor de mensen te creëren etc … Hoe groot is onze God! Hij weet veel beter dan wijzelf wat goed voor ons en voor het project is!

Vorige week zijn we op basisschool De Parel geweest in Wapenveld! De kinderen hebben een geweldige sponsoractie voor ons georganiseerd! Alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 hebben rondjes voor ons gerend op het schoolplein (130m per rondje) … de kinderen hebben enorm hun best gedaan. Wat een helden! Het totaal bedrag weten we nog niet maar het lijkt een enorm bedrag te gaan worden! Zo gaaf om te zien dat mensen zo betrokken zijn en ons met geld willen helpen, zodat wij naar Kenia kunnen en het project werkelijkheid kan worden!

Jesse en Niek hebben ook meegelopen. Jesse heeft 38- en Niek 32 rondjes gelopen …wauw wat zijn we enorm trots op onze mannen! Ze hebben allebei ruim 4 kilometer hardgelopen in een klein uurtje en daarmee in het totaal €135,- opgehaald! 2 dagen flinke spierpijn, maar ze hebben het maar mooi gedaan! Super knap.

Inmiddels hebben we de inentingen gehad, oei wat deden ze een pijn, maar de mannen hebben het heel stoer gedaan! De malariapillen zijn binnen … een hele doos vol … reken maar uit 90 dagen waarbij Henk en ik er 1 per dag moeten slikken en de jongens er elke dag 2 moeten nemen…. Dat zijn heel wat doosjes! Hoe gaan we dat straks uitleggen bij de douane J

We begrijpen door de gesprekken met de mensen om ons heen dat er nog al wat mensen zijn die zich zorgen maken over de veiligheid in het land. We zijn daar niet naïef over, en zien ook wat daar gebeurd. Toch geloven wij dat het veilig voor ons is om daar naar toe te gaan. De Nederlanders die regelmatig op het project komen geven aan dat er geen sprake is van bijzondere onveiligheid. Dat is een goede graatmeter. We zitten heel ver van alle onrust vandaan (in de buurt van Tanzania en heel ver weg van de grens met Somalië). Maar vooral geloven we dat God van ons vraagt naar Kenia te gaan. Daarom willen wij ook vertrouwen op Zijn bescherming hierin. Dit is niet gemakkelijk gezegd, we gaan met ons gezin en hebben verantwoordelijkheid gekregen voor elkaar en onze kinderen. Maar wij maken ons echt geen zorgen. We hopen dat de mensen die dit wel doen hier ook rust in mogen vinden. Leg het bij God neer en vertrouw op Hem! Niet alles zal gemakkelijk gaan of zoals je zelf graag wil maar Hij is er bij! Dank voor jullie gebeden, ook op dit punt. We bidden samen de woorden van Psalm 121 voor bescherming op de reis.

Willen jullie met ons blijven danken voor alles wat er gebeurt, voor hoe God voor ons zorgt en alles mogelijk maakt! En voor ons blijven bidden… voor de onrust in het land, de verdrietige dingen die daar gebeuren, maar ook voor ons project en dat alles zal gaan zoals het de bedoeling is, niet zo als wij bedacht hebben, maar zoals God het bedacht heeft…. Tot zegen voor de kinderen en de mensen daar, voor ons en voor jullie, maar vooral tot eer van God.

Lieve mensen we houden jullie op de hoogte .. hopen voor ons vertrek nog een laatste update te doen met de eindstand van de thermometer en natuurlijk houden we jullie vanuit Kenia ook op de hoogten. We hebben geen wifi tot onze beschikking in het huisje maar zijn bezig om te kijken naar de mogelijkheden. En anders moeten we maar regelmatig naar het strand en daar bij een strandtent gaan zitten. Daar is namelijk gratis WIFI .. he bah wat vervelend;)

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
7 jaar geleden

Lieverds ik weet eigenlijk niets meer te zeggen dan; Amen !

Erika
7 jaar geleden

Aahh, nog maar zo kort. Superspannend.
Heel dikkw knuf voor allevier ?

Rineke
7 jaar geleden

Mooi verslag! Jullie gaan met God, dan zal hij met jullie gaan.
Spannend hoor maar ook ontzettend gaaf dit samen met je gezin te mogen beleven. Succes en plezier en sterkte met alle laatste dingen. Liefs Rineke