Nieuwsflash!

Gepubliceerd op 14 januari 2017 om 10:48

Vandaag is het wereldkundig gemaakt. We gaan naar Kenia ... Het bericht wat we voostuurd hebben hiervoor staat hieronder!

Nieuwsflash:   summerschool/vbc Emy-Land 2017

Normaal gesproken gaan de kinderen 5 dagen per week naar school. Daar krijgen ze onderwijs, maar ook ontbijt en een lunch. Gedurende de zomervakantie valt dit natuurlijk allemaal weg. Dat betekent dat er een grote groep kinderen is die niet of nauwelijks eten krijgt en de hele dag alleen thuis is. De ouders zijn aan het werk en moeten er alles aan doen om het hoofd boven water te houden dus moeten de kinderen voor elkaar zorgen.

Aankomende zomer moet dit anders. Kinderen hebben maaltijden nodig en verdienen het om kind te kunnen zijn. Ook in de vakantie. Vandaar dit nieuwe project!

Wat gaan we doen?

Er komt vijf dagen in de week een ochtendprogramma. Hierbij krijgen de kinderen ontbijt en lunch en zullen er bijbelvertellingen, sport- , creatieve, drama- en toneelactiviteiten aangeboden worden.

Het idee is nog helemaal nieuw dus we zijn volop bezig met het bedenken en uitwerken van het programma.

Wie gaan dit doen?

Wij zijn de familie Talsma, Henk, Rieneke en Jesse en Niek. Wij zijn gevraagd om dit project op te gaan zetten. Dat betekent dat we nu druk bezig zijn met het organiseren van het programma en het zoeken naar vrijwilligers. Vervolgens gaan we in oktober naar Kenia om dit gave project uit te voeren. Hier hebben wij enorm veel zin in!

Hoe nu verder?

Er is veel werk te verzetten. Nu hier in Nederland en straks in Kenia. Daarvoor zijn we opzoek naar mensen die zich voor dit project willen gaan inzetten. We denken dan aan het begeleiden van de kinderen tijdens diverse activiteiten, meehelpen in de keuken, bedenken van het inhoudelijke programma en de diverse sport- en spelactiviteiten, organiseren van sponsoracties etc.

Dus lees jij dit en word je nu al enthousiast …  spreekt dit je aan en wil je ook graag iets betekenen voor deze kinderen? Ben je opzoek naar een boeiende stageplek of gewoon opzoek naar een uitdaging? Laat het ons weten!  Dan kunnen we samen ontdekken wat voor jou de juiste plek is in dit project.

Meer informatie over het project en wat u kunt betekenen kunt vinden op de algemene site via www.emyland.nl of op onze persoonlijke site  www.talsmanaarkenia.jouwweb.nl  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Margreeth
7 jaar geleden

Lieve vrienden,
Wat een mooi plan!
Ik wens jullie heel veel Zegen en succes bij de voorbereidingen en in Kenia.
dikke kus Margreeth

Maak jouw eigen website met JouwWeb